Diensten

Search Engine Optimization

We leven in een tijd dat bedrijven nauwelijks meer zonder website kunnen. De eigen website is een ideaal platform voor conversies, contact opnemen, nieuwe connecties maken, informatie verspreiden en jouw producten en/of diensten presenteren. Een goede website is dus belangrijk om bovenstaande te realiseren, met de nadruk op een ‘goede’ website. Want wat maakt een website een goede website? Wij verstaan onder een goede website; dat jouw website bij je bedrijf past als een maatpak en dat je alle potentie eruit weet te halen. Nou, hoe realiseer je dit? Dit doe je met SEO!  

  Vraag een gratis SEO rapport aan

  Scroll naar beneden

  Waarom ook jij SEO nodig hebt

  Er is nog nooit een belangrijker moment geweest om de aanwezigheid van je website te optimaliseren, en waarom dan niet op de meest efficiënte manier? Er zijn al zoveel bedrijven met fantastische producten en diensten. Maar als jouw bedrijf verstopt zit in de brei van bedrijven en niet uit de verf komt bij de verschillende zoekopdrachten, dan gaan consumenten en bedrijven je niet kunnen vinden en besta je eigenlijk niet. Je moet op de voorgrond treden met je website, waarbij de voorgrond betekent; zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google. Zodra jouw website niet vindbaar is op de juiste zoekwoorden, en je pas op de 2e-, 3e-, 4e pagina van Google of lager naar voren komt, gaat jouw publiek je niet vinden in de zoekresultaten, en dat is een gemiste kans.

  Wat is Search Engine Optimization?

  Search Engine Optimization, ofwel SEO, is één van de beste kanalen voor bedrijven om online zichtbaarheid te creëren. Waarom dit zo is, leggen we graag even aan je uit: SEO stelt je in staat om meer bezoekers naar jouw website te begeleiden door gratis organische zoekresultaten. Wanneer een bezoeker op je link klikt betaal je dus geen cent, dit in tegenstelling tot betaalde optimalisatie (SEA)

  De grootste zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo ranken websites aan de hand van verschillende factoren die zij belangrijk vinden. De zoekmachines berekenen geen kosten aan de website eigenaar om in deze rangorde te verschijnen, dit doe je op eigen kracht.

  Het optimaliseren van je website en daarmee het verhogen van de ranking in de organische zoekresultaten zal uiteindelijk resulteren in een stijging qua bezoekers/potentiële klanten naar je website.

   

  Wat je moet weten over SEO

  Als je website nog niet goed genoeg rankt in de zoekmachines, zijn er juist kansen om te stijgen. Het allerbelangrijkste in SEO, is het weten wat de ranking factoren zijn die de zoekmachines hanteren. Voorbeelden hiervan zijn: zoekwoorden & content, gebruiksvriendelijkheid & structuur, of waarde op domein-niveau. Deze factoren worden gehanteerd om er zeker van te zijn dat je website als relevant wordt ervaren en populair is in de zoekmachines.

  De stappen die wij nemen voor succes..

  Een uitleg over hoe wij werken met seo in een stappenplan
  01

  Onderzoek naar je website

  De eerste stap in het onderzoek van je website voor SEO, is het onderzoeken van je huidige positie in de rangorde van Google en de status van jouw website. Naast dat we jouw website onder de loep nemen, kijken we ook naar je concurrent(en) en hun ranking. Hierop volgt een review van je eigen website analytics, en het kiezen van de zoekwoorden die jou zullen onderscheiden van je concurrenten.

  02

  Matching - Bestaande en nieuwe inhoud

  Onze benadering van on-site SEO is om te proberen om één zoekwoord van elk zoekwoord cluster te matchen met één pagina op jouw website. Jouw startpagina is meestal gericht op jouw ‘hoofd’ zoekwoord, en jouw belangrijkste navigatiepagina’s zullen jouw volgende belangrijkste zoekwoorden targeten via de hiërarchie van jouw webpagina. Vaak heeft jouw website nog geen webpagina’s om een ​​aantal van de belangrijke zoekwoorden te targeten die jij wilt targeten; in dit geval werken we met jou samen om nieuwe pagina’s te maken om dit te bereiken.

  03

  Crawlen en Indexeren

  Zoekmachines maken gebruik van geautomatiseerde robots, “crawlers” genaamd. Deze crawlers gebruiken links om het hele internet af te zoeken naar webpagina’s, om vervolgens paginagegevens te indexeren zodat deze in de rangorde van de zoekmachines geplaatst kunnen worden.

  04

  Ranking

  Elke zoekmachine heeft verschillende ranking factoren, maar ze hebben allemaal een aantal ranking factoren in gemeen: zoekwoorden, content en links. Zoekwoorden en inhoud zijn aantoonbaar twee van de belangrijkste factoren waar zoekmachines op letten bij het rangschikken van pagina’s. Daarom is het noodzakelijk dat je weet welke zoekwoorden het meest gangbaar zijn binnen de markt en dat je deze zoekwoorden opneemt in de inhoud van je website. Alle content van je website zal zich vanzelf ombuigen tot een verzameling links die weer ten goede komen voor je website ranking. Zoekmachines gebruiken algoritmen voor het analyseren van links en haar bronnen, het aantal teksten en de kwaliteit van de links worden bekeken om zo de relevantie in zoekopdrachten te bepalen.

  05

  Content creatie

  Content is door de jaren heen een hele belangrijke ranking factor geworden. De content die de zoekmachines graag willen zien en waar ze ‘punten aan toekennen’, moet aan erg veel criteria voldoen. Bij het maken van de content moet er altijd gekeken worden naar de gebruiksvriendelijkheids eisen, structuur eisen, spelling eisen en keyword eisen van Google en de bezoeker. Uit ervaring weten we dat deze eisen van zoekmachines niet altijd duidelijk zijn voor bedrijven en dat het maken van deze content een flinke klus kan zijn die erg tijdrovend is. Deze taak pakken wij dus graag voor je op zodat jij je op de andere belangrijke facetten van je bedrijf kan richten.

  Geïnteresseerd geraakt?

  Neem dan contact met ons op en dan gaan wij zo snel mogelijk aan de slag voor je.

  SEA

  Snel resultaat, conversies behalen en in no-time bovenaan in Google? Hier kunnen wij je mee helpen. Effectieve campagnes waar we samen alles uit proberen te halen.

  SMO

  Social media koppelen aan je website en een nieuwe toevoer van klanten en bezoekers creëren? Dit pakken wij voor je op en zorgen dat jouw social media een uitstekend visitekaartje wordt

  Web development

  Een nieuwe website of webshop? Wij bouwen veilige, snelle en goedwerkende websites voor iedere branch. En! Altijd helemaal op maat voor jou en je bezoekers.