Wat is een snippet? - IKY Creative

Wat is een snippet?

strategie

Alles over de Snippet

Op een zoekmachine zoals google laat in de resultaten snippets zien. Dit is de term voor de combinatie van een titel en de URL. Deze snippet zal ervoor zorgen dat iemand op de resultatenpagina van Google overweegt om erop te klikken. Ook wordt er een tekstfragment aangetoond waarbij er een stukje tekst van 1 of 2 zinnen wordt getoond met de gekozen zoekwoorden. Deze geeft dus een omschrijving van de pagina. Een snippet dient dus ook als visitekaartje.

Wat is een URL?

Een URL is een afkorting voor ‘Uniform Resource Locator’. Dit geeft het adres van een bepaald bestand op internet weer. Deze bestanden kunnen bijvoorbeeld webpagina’s zijn of afbeeldingen. Door een URL wordt het duidelijk welke bron er wordt opgevraagd en op welke manier deze inzetbaar is.

Wat is een metatag?

Een metatag is een regel in html-code waarmee je beschrijvende informatie toevoegt aan een pagina op het web. HTML is de taal waarin pagina’s op het web worden geschreven. Deze tag is niet zichtbaar voor een bezoeker. Vaak worden deze tags gebruikt in zoekmachines. Deze tags geven dus vaak informatie over de pagina. Dit kan beschrijvend van aard zijn, maar kunnen ook zoekwoorden bevatten. Een metatag kan er als volgt uit zien:

<meta name=”author” content=”metatags” />

De bovenstaande tag geeft aan dat een zoekmachine zoals Google de pagina mag indexeren en ervoor zorgt dat de links op deze webpagina gevolgd mogen worden. Hierbij geef je aan wie deze pagina heeft gecreëerd. Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen doen door zoekwoorden toe te voegen. Dit ziet er als volgt uit:

<meta name=”keywords” content=”Meta-tags, meta tags” />

website optimalisatie

Waarom moet je een metatag gebruiken?

Het wil niet zeggen dat wanneer je goed gebruik maakt van een meta tag je verkopen de lucht in schieten. Het is slechts een onderdeel van SEO. Er kunnen wel honderden factoren zijn die jouw vindbaarheid kunnen verhogen. Daarnaast zijn meta tags gratis om in te stellen en toch heeft een metatag invloed op jouw vindbaarheid. Je hebt wel een hogere kans dat mensen op jouw website terecht komen wanneer je gebruik maakt van een metatag.

Wat is een meta description?

Dit is de beschrijving die je zelf kunt opgeven. In deze beschrijving is de inhoud van de pagina omschreven en telt mee voor de vindbaarheid van jouw webpagina. Het komt meestal voor dat je deze description vindt in de zoekresultaten pagina van een zoekmachine zoals Google. De meta description is te herkennen aan de tekst onder de URL in een zoekmachine.

Wil je meer leren over online marketing of heb je een brandende vraag over een ander onderdeel ervan? Ga terug naar onze Kennisbank-pagina en vind een ander interessant onderwerp.