In deze tekst leggen wij de title-tags zo goed mogelijk aan je uit. Wij geven antwoord op de vragen wat het is, wat je er mee kan en waarom het zo belangrijk is. Content is één van de belangrijkste punten van SEO, misschien wel dé belangrijkste. Wie zich verdiept in de wereld van SEO weet dat je niet zomaar content moet toevoegen op een website, deze moet namelijk aan erg veel eisen voldoen om het een goede SEO-tekst te maken. Zoekmachines bekijken namelijk jouw SEO-teksten op bijna dezelfde manier als dat een bezoeker dat zou doen. Je tekst wordt niet alleen gelezen als een bezoeker, de tekst wordt ook beoordeeld zoals een bezoeker dat zou doen. Eén van de beoordelingspunten is dan ook de leesbaarheid, en daar kan jij met de title-tag invloed op uitoefenen.
Wat is een title-tag?
Met een title-tag geef je in de codes van je tekst aan in welk deel van de tekst zich een titel of subtitel bevindt. Dit geef je aan door middel van een ‘H’, deze staat voor ‘Header’. Net als bij alle andere codes moet je de title tag openen en sluiten. Je opent de tag met ‘<h1>’, hierna volgt de tekst waarvan jij een titel wilt maken en je sluit af met ‘</h1>’. Met deze code geef je twee dingen aan:
Dat alle tekst die tussen de twee tags staat de lettertype van een titel moet krijgen.
Je laat de zoekmachine weten welk deel van je tekst een titel is.
<h1>,<h2> enzovoort…
In bovenstaande uitleg is ‘h1’ gebruikt, dit wil zeggen dat de tekst de lettertype van header 1 krijgt en dat het wordt gezien als belangrijkste titel van je pagina. Deze h1 dien je dus ook boven in je tekst te plaatsen. Naast h1 heb je ook h2, h3, h4 en h5. Naarmate het cijfer achter de h groter wordt, des te kleiner wordt vaak het lettertype en des te minder belangrijk wordt de titel, je gebruikt deze in principe als subtitel. Wanneer de tweede titel in je tekst een onderdeel is van je eerste titel, geef je deze simpelweg de title tag h2. Hierna volgt h3 enzovoort.