Wat is linkbuilding? - IKY Creative

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding

Linkbuilding, u heeft er vast wel eens wat over gehoord maar wat is het nou eigenlijk? Bij linkbuilding gaat het vooral om het verkrijgen van externe links naar uw website. Hierbij is het wel belangrijk dat de externe links van relevante websites komen. De links van andere websites naar die van u worden ook wel backlinks genoemd. Deze backlinks zijn een belangrijke factor voor uw positie in zoekmachines zoals Google. Wij van iKy Creative hebben veel ervaring op het gebied van linkbuilding en helpen u hier graag mee!

Waarom is linkbuilding belangrijk?

De website die Google op de eerste plek van de organische zoekresultaten toont is de site die Google het meest relevant en bruikbaar vindt bij een bepaalde zoekterm. Om te bepalen welke website het meest bruikbaar en relevant is maakt Google gebruik van een ingewikkelde algoritme die rekening houdt met meer dan 200 factoren. Een belangrijk aspect van deze factoren is het aantal websites die verwijzen naar uw site en hoe relevant deze websites zijn voor uw bedrijf. Door middel van linkbuilding verkrijgt u backlinks waarmee de autoriteit van uw website verbetert, dit kan vervolgens (positieve) invloed hebben op uw ranking. Linkbuilding is dus een belangrijk onderdeel van SEO.

Externe linkbuilding

Het verkrijgen van backlinks wordt ook wel externe linkbuilding genoemd. Externe linkbuilding is het deel waar de meeste online marketing bedrijven zich op richten. Maar let hierbij wel op dat de sites die naar uw website verwijzen relevant zijn. Want mocht het zo zijn dat u backlinks krijgt van irrelevante websites, dan kan dit een averechts effect hebben op uw positie in de resultatenpagina van Google.

Typen op laptop

Interne linkbuilding

Interne links zijn wat anders dan backlinks. Met backlinks worden de externe links bedoeld van websites die naar uw eigen site linken. Interne links daarentegen zijn de hyperlinks op uw eigen website die verwijzen naar een andere pagina op uw website. Hierbij is het wel belangrijk dat de pagina waarnaar u verwijst relevant is aan de pagina waarop de link staat. Bijvoorbeeld vanaf een productpagina terugverwijzen naar de categoriepagina.
Net zoals backlinks zijn de interne links ook belangrijk voor uw positie in de resultatenpagina van Google. Interne linkbuilding is dus een belangrijk aspect van de website optimalisatie.

De beste manier van linkbuilding

De beste manier van linkbuilding is niet alleen het implementeren van externe linkbuilding. Om optimaal gebruik te maken van linkbuilding is het belangrijk om een goede mix toe te passen van zowel externe als interne linkbuilding. Zoekmachines gebruiken namelijk beide soorten links om websites te indexeren. Google stopt deze informatie in een database en dat wordt indexeren genoemd. Google bepaalt aan de hand van deze links hoe belangrijk de link van uw website is. Bij linkbuilding draait het om het creëren van waardevolle content. Door middel van linkbuilding zorg je ervoor dat er meer verkeer wordt verkregen naar de website en kunt u gemakkelijk leads genereren.

Wil je meer leren over online marketing of heb je een brandende vraag over een ander onderdeel ervan? Ga terug naar onze Kennisbank-pagina en vind een ander interessant onderwerp.