Hoe kan ik Instagram inzetten voor meer conversie? - IKY Creative

Hoe kan ik Instagram inzetten voor meer conversie?

Instagram inzetten om je conversies te verhogen? Instagram, wie kent het niet? Of je nou een persoonlijk account hebt, gewoon voor je eigen plezier of een zakelijk account voor jouw bedrijf instagram, iedereen is te vinden op Instagram. Instagram kan een bijdrage leveren aan het behalen van uw conversies, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Heb je interesse in hoe Instagram jou kan helpen? Neem dan contact met een van onze medewerkers op, en wij leggen u het graag uit.

Wat is instagram?

Instagram is een online platform waar je online foto’s en video’s kan delen met je volgers. Zelf kan jij ook de foto’s en video’s bekijken van anderen. Je kan je account op privé zetten of op openbaar.

Als je een foto plaatst op instagram kun je gebruik maken van hashtags door die in de beschrijving van je foto te plaatsen oftewel je feed. Op de hashtags die jij benoemt in jouw feed zijn jouw foto’s ook te vinden. Als jij bijvoorbeeld kantoorartikelen gebruikt als hashtag kunnen mensen die zoeken naar kantoorartikelen jouw foto tegenkomen. We raden daarom aan om hier zeker gebruik van te maken.

In plaats posts kun je ook verhalen (stories) delen. Dit betekent dat je een foto of video in je verhaal kan plaatsen. Hierdoor zal jouw foto of video 24 uur lang blijven staan. Door iemand zijn verhaal te bekijken moet je naar het overzicht gaan en op zijn profielfoto klikken.

Bedrijven kunnen ook goed gebruik maken van Instagram. Als jouw doelgroep gebruik maakt van Instagram is het slim om daarop in te spelen en zelf gebruik te maken van instagram.

women holding phone

Hoe kan je als bedrijf Instagram inzetten?

Voor een bedrijf kan instagram erg interessant zijn. Als bedrijf kun je een bedrijfsprofiel aanmaken die aansluit op jouw branche. Hiermee heb jij inzicht in de statistieken van je account. Je kan bijvoorbeeld zien hoeveel mensen jouw post hebben bekeken, waar ze vandaan komen en wat hun geslacht is. Ook kun je zien op welke dagen jouw volgers het meest actief zijn en tot welke leeftijdscategorie ze behoren. Het ligt er natuurlijk wel aan in welke branche je actief bent en wat het doel is van jouw website. Bij sommige branches is het beter om op een ander social media kanaal actief te zijn. In principe zou je met een combinatie van meerdere social media kanalen je conversies vergroten.

Instagram inzetten om te adverteren

Je kan zowel met posts en stories adverteren op Instagram.
Je kan verschillende manieren gebruiken om je conversie te vergroten. Doe je dit door middel van retargeting of wil je gaan richten op nieuwe prospects?
Net als Facebook kun je met Instagram gericht gaan adverteren. Je kunt je gaan focussen op demografische gegevens zoals geslacht en leeftijd. Ook kan je gaan focussen op mensen die eerder interesse hebben getoont in jouw product of dienst.

Waarom is instagram een goed platform voor bedrijven?

Instagram is erg populair deze tijd. Op dit moment heeft instagram meer dan 500 miljoen gebruikers. Vooral bij jongeren is instagram erg populair. Slechts 71% van de gebruikers is jonger dan 35 jaar. Daarom is het voor bedrijven die jongeren als doelgroep hebben erg interessant om Instagram te gebruiken. Wilt u graag meer weten over andere online marketing kanalen en technieken die goed zijn voor het aantal conversies zoals bijvoorbeeld, Conversion Rate optimization of email marketing? Neem dan een kijkje in onze kennisbank.

Wil jij graag weten hoe je meer uit Instagram kunt halen? Maak dan een afspraak met een van onze collega’s en we staan je graag te woord. Vooral wanneer je geen ervaring hebt met social media kanalen zoals Instagram is het handig om je hier eerst in te verdiepen.