LinkedIn voor business - IKY Creative

LinkedIn voor business

Als je het hebt over een zakelijk netwerk opbouwen, is LinkedIn het eerste waar je aan denkt, want het is namelijk een van de snelst groeiende sociale netwerken. Over heel de wereld kent men Linkedin, dus connecties maken met mensen uit het buitenland wordt zo veel makkelijker. Maar eerst moet jij wel weten wat het is en hoe jij het moet gebruiken.

Wat is linkedIn?

LinkedIn is een online platform wat op zakelijk gebied heel handig is. Werkgevers plaatsen daar hun vacatures en werknemers plaatsen hun CV’s. Als je een persoonlijk account hebt zie je dat die is ingedeeld net als een CV. Je personalia, een profielfoto, werkervaring, studies en bepaalde vaardigheden staan allemaal vermeld op een standaardaccount. Ook kan je posten dat je bijvoorbeeld opzoek bent naar een nieuwe baan of een stageplek. LinkedIn houdt de activiteiten van de gebruikers in de gaten en ziet precies waar jij op zoek naar bent. Vervolgens krijg je meldingen toegestuurd van vacatures die bij jouw interesses aansluiten. 

website optimalisatie

Hoe werkt het?

Voordat je aan de slag kan gaan, moet je eerst een account maken waarbij je zo veel mogelijk over jezelf moet vermelden, zodat iemand die op jouw account kijkt, precies weet wie je bent. Door je voormalige werkgevers er op te vermelden, je school en je interesses beveelt LinkedIn je zelf mensen aan om een connectie mee te maken. Wanneer die persoon je connectie accepteert zal hij zien wat jij post op je account, dus bijvoorbeeld als jij een nieuwe baan hebt, of een diploma behaald hebt.

Waarom is het handig voor jou?

Zoals al vaker in deze tekst vermeld is, is Linkedin er om connecties te maken met anderen. Dit is vooral zakelijk, en niet zoals andere social media platforms. Als je jouw zakelijke netwerk wil uitbreiden, een baan zoekt of werknemers zoekt maak je een grotere kans op LinkedIn. 

Hoe kan je LinkedIn gebruiken om te adverteren?

LinkedIn biedt ook de mogelijkheid aan om te adverteren. Zij houden veilingen, waar de mensen die dezelfde doelgroep willen bereiken gaan bieden. Ook kan je zelf aangeven dat je wilt adverteren en kan  je een budget aangeven waar zij zich aan houden. Door het plaatsen van advertenties bereik je sneller je doelgroep en behaal je jouw conversies. Dit is meestal wel alleen op korte termijn. Stel dat je op zoek bent naar een nieuwe medewerker, en je wilt dit binnen een korte termijn realiseren dan is adverteren een goede oplossing.

LinkedIn helpt jou persoonlijk of jouw bedrijf met het vergroten van je zakelijke netwerk. Al 630 miljoen mensen  over heel de wereld hebben een account, word jij ook lid? Benieuwd naar het gebruik van andere sociale media platformen zoals, Instagram of snapchat? Neem een kijkje in onze kennisbank.

Wil jij graag meer weten over LinkedIn en hoe je het kan gebruiken voor je bedrijf. Neem dan contact op met een van ons werknemers en wij helpen u graag verder!