Snapchat inzetten voor je bedrijf - IKY Creative

Snapchat inzetten voor je bedrijf

Velen zijn wel bekend met het gele logo en een klein wit spookje er in, we hebben het hier natuurlijk over Snapchat. Een groot online platform om foto’s te delen met je vrienden. Er zijn echter meer doeleinden te koppelen aan Snapchat. Wist je bijvoorbeeld al dat Snapchat ook kan worden ingezet door bedrijven? Of ben je benieuwd hoe Snapchat nou eigenlijk precies werkt? Dat leggen wij je bij Iky Creative graag uit, speciaal voor jou!

Wat is Snapchat?

De meeste van jullie zullen wel weten wat Snapchat is, echter kan natuurlijk niet iedereen alles weten. Snapchat is een app die je kan downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De app wordt het meeste gebruikt om foto’s en video’s, vooral van jezelf, te delen met vrienden. Om de app te gebruiken moet jij wel als eerst een account aanmaken. Hierin vermeld jij jouw gebruikersnaam, e-mailadres, geboortedatum en maak jij een wachtwoord aan naar keuze. De geboortedatum is natuurlijk ook gelijk een controle om te kijken of jij wel de minimum leeftijd van 13 jaar of ouder hebt om de app te mogen gebruiken.

women holding phone

Hoe werkt het precies?

Snapchat is vrij simpel in het gebruik. Wanneer de app geopend wordt, sta je gelijk op de camera. Verder kan je verschillende kanten op swipen om op verschillende aspecten terecht te komen van de app. Je kan door middel van swipen bijvoorbeeld jouw vrienden lijst openen en een overzicht met verhalen van jouw vrienden zien. ‘Mijn verhaal’ is een optie voor een gebruiker als ze willen dat hun ‘snap’ langer te zien is voor al hun vrienden. Verder kan je door het swipen ook een Snap kaart openen, wat een overzicht is van plekken waar al jouw vrienden op dit moment zijn en kan jij daarnaast ook al jouw opgeslagen foto’s en video’s zien.

Wanneer je een foto maakt kan je gebruik maken van bepaalde lenzen en filters. De lenzen zijn bepaalde kleuren en tinten om een foto of video net iets mooier of apart te maken. De filters gebruik je om jezelf te veranderen. Je kan bijvoorbeeld hondenoren en een hondensnuit krijgen! Verder zou je ook nog kunnen chatten en videobellen met jouw vrienden. 

Hoe kan een bedrijf Snapchat inzetten?

Ten eerste kan een bedrijf zelf een ´zakelijk´ account aanmaken. Via deze manier  neemt een bedrijf in principe Snapchat in gebruik net zoals de ´normale´ accounts. Zo kan een (potentiële) klant op de hoogte blijven van jouw bedrijfsactiviteiten. Ook zou je op deze manier persoonlijker overkomen naar jouw doelgroep/volgers. Een optie hiervoor is bijvoorbeeld om een kijkje te  geven achter de schermen, zo betrek je jouw doelgroep meer bij het proces. Denk er wel goed over na dat de foto’s en video’s maar kort te zien zijn, dus denk goed na over de content die je wilt delen. Als je wilt dat de doelgroep langer jouw posts kunnen zien, dan kan je natuurlijk altijd de content zetten in jouw verhaal.

Een andere manier om gebruik te maken van Snapchat is om op het platform te adverteren. Mensen die hun verhalen doorkijken krijgen ondertussen ook reclames te zien. Dit is wel een betaalde service van Snapchat, maar zo komt jouw bedrijf wel onder de aandacht van jouw doelgroep. Wat ook een leuke functie is, door op deze manier te adverteren, is dat mensen omhoog kunnen swipen en hierdoor gelijk op jouw website en/of webshop terecht komen. 

Wil jij meer weten over Snapchat?

Snapchat zelf is natuurlijk gratis en een goede manier om jouw doelgroep te bereiken. Heb jij hulp nodig met het opzetten en onderhouden van het snap account? Of heeft u interesse in de andere manieren om jouw doelgroep te bereiken met sociale media? Lees dan de pagina, LinkedIn voor business of wat is sociale media onderhoudt. Wij van IKY Creative kunnen jou verder helpen met het behalen van jouw doelen. Twijfel niet om contact met ons op te nemen, zodat wij samen kunnen kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Snapchat gebruiken op een zakelijke manier? Is dat mogelijk? Iedereen kent snapchat als die app die jongeren gebruiken om foto’s te maken met filters en spelletjes te spelen, maar snapchat kan voor bedrijven ook handig zijn. Wil jij weten hoe je als bedrijf snapchat kan inzetten, om bijvoorbeeld je gewenste doelgroep te bereiken.
Wij van IKY Creative leggen het u graag uit!