Branding - IKY Creative

Branding

branding is in grote lijnen het bouwen aan een sterk merk. Aan welk merk denk jij als je denkt aan een sterk merk? Merken als Microsoft, Nike, Apple etc. zijn allemaal een voorbeeld van een sterk merk. De beste merken vind je terug in de Best Global Brands top honderd.

Wat is branding?

Het is een term dat door de jaren heen steeds populairder is en belangrijk wordt gevonden. Het zorgt ervoor dat een merk sterk is en zich onderscheid van de concurrenten. Een merk is sterk wanneer er een onderling verband is tussen de merkidentiteit en de reacties van de buitenwereld. branding draagt ook bij aan het optimaal inzetten van marketingcampagnes. Wil je een analyse doen voor jouw merk, doe hier dan de gratis test.

Waarom is branding belangrijk?

Er is op dit moment een overvloed aan producten en diensten in allerlei markten. De consument wordt zo overspoeld door een heleboel verschillende merken. Als bedrijf wil je natuurlijk opvallen in de drukke markt waarin je opereert. Bovendien hebben consumenten behoefte aan een integer, authentiek en transparant bedrijf. Hierbij moet er worden gekeken naar de oorsprong van het bedrijf, de visie en missie. Als het bedrijf bewust is van haar geschiedenis dan kan er overtuigend worden gecommuniceerd met de buitenwereld over de merkidentiteit.

 

Het communicatielandschap is door de jaren heen ook veranderd. branding zorgt ervoor dat de marketing communicatie zo optimaal mogelijk verloopt. Je moet natuurlijk weten op welk mediakanaal je doelgroep actief is. Maar ook op welke manieren er met de externe omgeving gecommuniceerd moet worden en het ervoor zorgen dat het merk positief wordt geplaatst in het brein. branding zorgt er namelijk voor dat er (unieke) associaties worden gecreëerd in het brein van de consument.

Branding bij iKy Creative

Door onze creatieve professionals zorgen wij ervoor dat we met unieke ideeën komen en zorgen zo voor unieke associaties van het merk. Verder zijn wij gespecialiseerd in Social Media Optimization (SMO). Wij koppelen social media aan het merk en zorgen zo voor de toevoer van klanten en genereren van bezoekers. Wij denken ook mee met u aan de teksten die er geschreven moeten worden voor de website. Het moet natuurlijk aansluiten op het merkgedrag om zo voor authenticiteit te zorgen.

Als je geïnteresseerd bent en op zoek bent naar een specialist om je merk optimaal te branden dan ben je hier aan het juiste adres. Op de website kan je een kijkje nemen bij het  SMO gedeelte en uiteindelijk kan je altijd een vrijblijvende afspraak maken voor bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Nog vragen over branding?

Heb je toevallig nog vragen over branding? Je kan gerust een mail sturen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen op 085 7731130

 

Wacht niet te lang met actie ondernemen! Steeds meer bedrijven worden gedwongen aan online marketing vanwege het veranderende distributielandschap. Zet je bedrijf op de kaart en blijf up-to-date met de maatschappij.

Wil je meer leren over online marketing of heb je een brandende vraag over een ander onderdeel ervan? Ga terug naar onze Kennisbank-pagina en vind een ander interessant onderwerp.