Wat is een responsive webdesign? - IKY Creative

Wat is een responsive webdesign?

women holding phone

Wat is een responsive webdesign?

Tegenwoordig maken steeds meer bezoekers van jouw website gebruik van een mobiel apparaat. Denk hierbij aan een mobiel, televisie (met internet), tablets etc. Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw website er ook goed uitziet op een mobiel apparaat. Dit betekent dat je website een responsive webdesign moet hebben. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met verschillende soorten apparaten. Er wordt hier geen nieuwe website per apparaat gemaakt, maar de vormgeving van deze website wordt aangepast per website. Hierbij wordt er rekening gehouden met de grootte van het scherm en de browser van de gebruiker.

Het belang van een responsive webdesign

Tegenwoordig maken steeds meer personen gebruik van de mobiel. Daarom is het noodzakelijk om jouw website zo goed mogelijk in elkaar te zetten zodat dit ook zichtbaar is op de mobiele telefoon. Dit betekent dat er een responsive website moet komen. Hiermee wordt de website zelf aangepast aan het mobiele apparaat waarmee de site wordt bekeken. Denk hierbij dat de lay-out moet veranderen, de resolutie, de knoppen en nog veel meer. Natuurlijk zal Google je belonen wanneer je website responsive is. Zo profiteer je van een hogere ranking omdat de optimalisatie van jouw website dan beter is.

De voordelen

Naast dat het hebben van een responsive webdesign een positieve invloed heeft op je ranking in de zoekresultatenpagina van zoekmachines zoals Google, brengt het nog een aantal andere voordelen met zich mee. Zo zorgt een responsive webdesign meestal voor meer bezoekers die ook voor een langere tijd op je website blijven. Bezoekers die langer op je website blijven leiden ook vaker tot conversies. Dit zorgt dan dus uiteindelijk weer voor meer omzet voor jouw bedrijf. Daarbij heb je door een responsive webdesign ook lagere kosten. Je hebt dan namelijk maar één website die je moet beheren en onderhouden. Zo bespaar je kosten doordat je geen aparte mobiele website of een app hoeft te maken. Bovendien laat je hiermee zien dat je de online werkzaamheden serieus neemt en het niet erg vind om hierin te investeren. Want een responsive webdesign vraagt soms wel om een investering, maar na deze eenmalige investering zullen de kosten lager zijn dan wanneer je meerdere websites moet onderhouden. Met het gebruik van WordPress kun je jouw website echter eenvoudig responsive maken.

Wil je meer leren over online marketing of heb je een brandende vraag over een ander onderdeel ervan? Ga terug naar onze Kennisbank-pagina en vind een ander interessant onderwerp.